روش‌های ترک متادون چیست؟

متادون چیست؟

متادون شبه مخدری صنعتی، با میزان وابستگی بالا میباشد و نیمه عمر آن بسته به میزان و مدت زمان مصرف و سرعت متابولیسم بدن بین 48 الی 4 ساعت میباشد متادون مستقیما بر روی گیرنده های اوپیوئید اثر میگذارد به همین جهت مصرف طولانی مدت از آن دارای عوارض جبران ناپذیر زیادی میباشد که برخی از آنها عبارتند از:

 افسردگی
 اختلالات روانی
 عدم ثبات شخصیتی
 انقباض مردمک ها
 بیماریهای پوستی
 کاهش تدریجی توانایی های ذهنی و جسمی
 افت گردش خون
 کاهش ضربان قلب
 ایجاد مشکل در تمرکز
 گرگرفتگی صورت
 عدم توانایی تخلیه کامل مثانه
 تجمع مایعات در ریه
 اختلال و مشکلات خواب
 تعریق زیاد

تعریفی دیگر از متادون

متادون نوعی داروی مخدر صنعتی است. از متادون معمولاً برای ترک اعتیاد هروئین و دیگر مواد مخدر افیونی استفاده می‌شود؛ اما متأسفانه ترک هروئین با قرص متادون، روش درستی نیست و خود قرص متادون اعتیاد اور است. به همین دلیل، برای ترک باید به دکتر ترک اعتیاد مراجعه کرد. همچنین نباید متادون را بیش‌ازحد و بدون تجویز پزشک مصرف کرد؛ اما این روزها شاهد استفاده بیش‌ازپیش این داروی مخدر هستیم. بدین ترتیب، در این مقاله می‌خواهیم در مورد علائم و روش‌های ترک اعتیاد قرص متادون صحبت کنیم. با ما همراه باشید.

عوارض مصرف هم زمان متادون و الکل

 

اثرات زیان آور مصرف متادون و الکل هر کدام به تنهایی بسیار جدی است و می تواند صدمات متعددی بر سلامت مصرف کننده وارد کند اما مصرف همزمان این دو عوارض متعددی به همراه خواهد داشت که برخی از آنها عبارتند از:
تنفس ضعیف
تشنج
اختلالات گفتاری
حالت تهوع و استفراغ
تاری دید
سرگیجه
خواب آلودگی
غش و بیهوشی

 

دلایل اعتیاد به متادون

 عدم احساس درد
 خواب آلودگی
 سبکی سر
 سرگیجه
 تسکین

متادون چیست؟

متادون شبه مخدری صنعتی، با میزان وابستگی بالا میباشد و نیمه عمر آن بسته به میزان و مدت زمان مصرف و سرعت متابولیسم بدن بین 48 الی 4 ساعت میباشد متادون مستقیما بر روی گیرنده های اوپیوئید اثر میگذارد به همین جهت مصرف طولانی مدت از آن دارای عوارض جبران ناپذیر زیادی میباشد که برخی از آنها عبارتند از:

افسردگی
اختلالات روانی
عدم ثبات شخصیتی
انقباض مردمک ها
بیماریهای پوستی
کاهش تدریجی توانایی های ذهنی و جسمی
افت گردش خون
کاهش ضربان قلب
ایجاد مشکل در تمرکز
گرگرفتگی صورت
عدم توانایی تخلیه کامل مثانه
تجمع مایعات در ریه
اختلال و مشکلات خواب
تعریق زیاد

که کاملا درباره ی آن در مقاله متادون چیست؟ توضیح داده ایم، مصرف بیش از حد متادون مانند سایر مواد مخدر موجب کاهش هوشیاری، کما، ایست قلبی و اوردوز میگردد، توجه داشته باشید که ریست مرگ در اثر اوردوز در افرادی که اختلال عملکرد کبدی داشته و یا متابولیسم پایینی (slow metabolism) دارند بیشتر است.

عوارض مصرف متادون در بارداری و شیردهی

مصرف متادون در زمان بارداری و شیردهی می تواند خطرات جبران ناپذیری برای مادر و جنین به همراه داشته باشد که در مقاله عوارض مصرف متادون و مواد مخدر در بارداری به بررسی کامل آن پرداخته ایم اما برخی از متداول ترین عوارض مصرف متادون در زمان بارداری و شیردهی برای جنین عبارتند از:
اختلالات رفتاری و شناختی
تومورهای شکمی
عفونت ادراری
کاهش وزن
تشنج
زردی

عوارض مصرف هم زمان متادون و الکل

اثرات زیان آور مصرف متادون و الکل هر کدام به تنهایی بسیار جدی است و می تواند صدمات متعددی بر سلامت مصرف کننده وارد کند اما مصرف همزمان این دو عوارض متعددی به همراه خواهد داشت که برخی از آنها عبارتند از:
تنفس ضعیف
تشنج
اختلالات گفتاری
حالت تهوع و استفراغ
تاری دید
سرگیجه
خواب آلودگی
غش و بیهوشی

دلایل اعتیاد به متادون

عدم احساس درد
خواب آلودگی
سبکی سر
سرگیجه
تسکین

باوری اشتباه در رابطه با متادون

متاسفانه بسیاری از افراد بر این باورند که متادون اعتیادآور نیست و یا از آن به جهت ترک تریاکیا ترک هروئین استفاده می کنند. نکته ای باید نسبت به آن آگاه باشید این است که متادون به خودی خود بسیار اعتیاد آور است و وابستگی شدیدی ایجاد می کند. جالب است بدانید که متادون می تواند زمینه ساز مصرف و اعتیاد به سایر مخدرها نیز شود. اما اعتیاد به متادون با علائم و نشانه هایی همراه است که شناخت این علائم می تواند باعث آگاهی از سوء مصرف و انجام اقدامات درمانی همچون ترک متادون شود که در ادامه به معرفی این علائم خواهیم پرداخت.
در خصوص درمان و ترک اعتیاد با متادون باید بدانید، بیمارانی که به منظور ترک اعتیاد خود به مخدرهایی همچون هروئین یا تریاک اقدام به مصرف این شبه مخدر می کنند، بیشتر از دیگران در معرض خطر وابستگی و اعتیاد هستند. دلیل این خطر آن است که، این بیماران در گذشته نیز سابقه اعتیاد به دیگر مخدرها را داشته اند به همین جهت مصرف متادون علاوه بر اعتیاد، تأثیرات بسیار مخربی بر قسمت‌های مختلف بدن همچون کبد یا سیستم‌های عصبی، سیستم خلق و خو و حتی در عملکرد جنسی بیمار ‌می‌گذارد و کاملا سبک زندگی فرد را تغییر می‌دهد.

علائم و نشانه های اعتیاد به متادون

اعتیاد و وابستگی به متادون روانی و جسمانی است علائمی همراه است که شناخت دقیق این علائم می تواند تاثیر بسزایی در تشخیص وابستگی و اعتیاد داشته باشید که در ادامه به معرفی برخی از مهمترین آنها خواهیم پرداخت.

 ضعف، خستگی و خواب آلودگی
 عدم تمرکز، اختلال حواس
 برهم ریختگی ریتم قلبی
 تهوع و مشکلات گوارشی
 خارش دائم بدن
 کاهش حافظه
 خشکی دهان
 تورم صورت
 سر درد

ترک متادون

همانطور که مصرف طولانی مدت متادون دارای عوارض میباشد ، ترک غیر اصولی متادون نیز عوارض روحی و جسمی شدیدی دارد به همین دلیل توصیه میکنیم برای ترک متادون به کلینیک ترک اعتیاد  به عنوان بهترین کلینیک ترک اعتیاد تهران مراجعه کنید رایج ترین و موثرترین روش برای ترک متادون کاهش دوز مصرفی و استفاده از داروهای ضدمخدر تا زمان تثبیت علائم ترک متادون میباشد، یکی از خدمات ارائه شده توسط مرکز ترک اعتیاد خصوصی، ترک متادون بدون درد و خماری میباشد و تمامی مراحل زیر نظر متخصصین ترک اعتیاد انجام می‌شود.
توجه داشته باشید که ترک غیراصولی متادون میتوانید عوارض جبران ناپذیری بر روی سلامت بیمار داشته باشد که این عوارض هم روانی و جسمانی می باشند بنابراین به جهت جلوگیری از بروز این عوارض و درمان کامل و صحیح پیشنهاد میکنیم حتما به مرکز ترک اعتیاد مراجعه بفرمایید، در ادامه به معرفی برخی از این عوارض خواهیم پرداخت:

 اختلال جنسی
 اختلال در بینایی
 کاهش فشار خون
 اضطراب و بیقراری مداوم
 هیجان و احساس نارضایتـی
 اختلال خواب و بی خوابی مزمن

چگونه یک فرد معتاد به قرص متادون را بشناسیم؟

مصرف بیش‌ازحد قرص متادون ۵ میلی گرم و سایر دوزهای این قرص می‌تواند باعث اعتیاد شود. معمولاً افرادی که دچار اعتیاد می‌شوند، بیماری خود را انکار می‌کنند و تمایلی به آزمایش اعتیاد به قرص متادون ندارند. با این حال، علائم ظاهری آن‌ها و تغییر رفتاری که دارند، خود گواه همه چیز خواهد بود! اگر با یک فرد معتاد به قرص متادون در یک‌جا زندگی کنید، با تغییر رفتار و ظاهر او متوجه همه چیز خواهید شد.

از بارزترین علایم اعتیاد به قرص متادون می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • تهوع
  • خارش بدن
  • دشواری در تکلم
  • نامنظم شدن تنفس
  • خواب‌آلودگی غیرطبیعی
  • کاهش سرعت حرف زدن
  • تورم صورت و کشیدگی پوست
  • فراموشی، کاهش تمرکز و حافظه

ناگفته نماند که علائم اعتیاد به انواه مواد مخدر، تقریباً یکی است و به‌راحتی می‌توان آن را تشخیص داد.

عوارض اعتیاد به متادون

همان‌طور که گفتیم، مصرف بیش‌ازحد قرص متادون می‌تواند باعث اعتیاد قرص متادون شود؛ اما عوارض دیگری هم در پی دارد مانند تخریب اعضای داخلی بدن و مرگ ناگهانی فرد! اعتیاد متادون می‌تواند به‌شدت روی کبد تأثیر گذاشته و باعث آسیب‌های جبران‌ناپذیری شود؛ مصرف این قرص می‌تواند بالا رفتن آنزیم های کبد و در نتیجه سرطان کبد را منجر شود.

از جمله برخی از مهم‌ترین عوارض اعتیاد قرص متادون می‌توان موارد زیر را نام برد:

  • افسردگی
  • احساس پوچی
  • اختلالات روانی
  • ضربان نامنظم قلب
  • پوسیدگی دندان‌‌ها
  • عدم ثبات شخصیتی
  • اختلال شدید تنفسی

علاوه بر عوارضی که برای مصرف قرص متادون و اعتیاد به آن نام بردیم، باید بگوییم که ترک یکباره متادون و هرگونه مواد مخدر دیگری اصلاً توصیه نمی‌شود و همه چیز باید تحت نظارت دکتر روانپزشک ترک اعتیاد قرار داشته باشد.

ترک متادون تا چند روز طول میکشد؟

یکی از مهم‌ترین و رایج‌ترین سوال‌ها برای ترک اعتیاد متادون این است که ترک متادون چند روز طول می کشد؟ افراد بسیاری که اعتیاد خود را ترک نمی‌کنند و از ترک آن می‌هراسند، به دلیل همین دوره خماری پس از ترک است. باید بگوییم که اگر ترک اعتیاد تحت نظر پزشک متخصص و در کلینیک‌های معتبر صورت گیرد، خیلی راحت‌تر و سریع‌تر دوره خماری آن تمام می‌شود. همچنین گفتنی است که نشانه‌های ترک اعتیاد قرص متادون یک تا سه روز بعد از آخرین مصرف ظهور کرده و سخت ترین روز ترک متادون، روز ششم است.

 

اگر ترک قرص متادون ۲۰ و ترک قرص متادون ۴۰ در کلینیک‌های ترک اعتیاد و تحت نظر دکتر روانپزشکی متخصص انجام شود، با کمترین میزان سختی همراه خواهد بود.

بهتر است برای ترک اعتیاد قرص متادون به کلینیک ترک اعتیاد معتبر مراجعه شود؛ اما برای ترک قرص متادون در خانه معمولاً از دو روش نوین و دارویی یا روش سنتی استفاده می‌شود که در ادامه توضیح می‌دهیم:

روش نوین ترک تضمینی متادون

در روش ترک قرص متادون در خانه به‌صورت نوین، از داروهایی مانند بوپرنورفین، نالوکسون و کلونیدین استفاده می‌شود. این داروهای به‌منظور آسان‌ساختن فرآیند ترک و کاهش برخی از علائم دردناک مورد استفاده قرار می‌گیرند. ترک متادون با قرص کلونیدین منجر به کاهش علائمی مانند اضطراب، تحریک، درد عضلانی، عرق کردن، آبریزش بینی و گرفتگی مفصلی می‌شود.

نالترکسون هم یک سم‌زدای قوی است که ۲ یا ۳ روز، علائم ترک را کاهش می‌دهد.

روش سنتی ترک قرص متادون

در روش سنتی ترک اعتیاد به متادون، ترک به‌صورت تدریجی انجام می‌شود. در این روش معمولاً ۵ الی ۷ هفته زمان لازم است. در این روش، ابتدا مصرف متادون را تا ۳۰ میلی گرم در روز کاهش می‌دهند. سپس در هر هفته، مصرف را به میزان ۵ میلی‌ گرم کاهش می‌دهند تا میزان مصرف به ۲۰ میلی گرم برسد. سپس میزان مصرف در هر هفته کم‌تر از ۵ میلی گرم کاهش داده می‌شود تا جایی که به صفر برسد. این روش از ترک ناگهانی متادون و ترک یکدفعه متادون بهتر و مؤثرتر است. با این حال، در صورت مشاهده وسوسه‌های بیش‌ازحد برای مصرف مجدد قرص متادون، به یک کلینیک معتبر مراجعه کنید.

 

بهترین روش ترک مصرف متادون

همان‌طور که گفتیم برای ترک اعتیاد قرص متادون بهتر است به یک کلینیک معتبر مراجعه شود؛ اما بهترین روش ترک اعتیاد قرص متادون به‌صورت زیر است:

۱. سم‌زدایی تدریجی بدن از متادون

علائم ترک قطعی متادون شدید است و به همین خاطر باید تحت نظارت یک متخصص ترک اعتیاد انجام شود. در روش تدریجی سم‌زدایی بدن از متادون، فرد می‌تواند علاوه بر اعتیاد جسمی، بر اعتیاد روانی خود هم غلبه کند.

۲. سم‌زدایی سریع بدن از متادون

در روش سم‌زدایی سریع، ابتدا معاینات پزشکی و آزمایشات اعتیاد انجام شده و همچنین دوز متادون و مدت زمان مصرف آن توسط پزشکان متخصص بررسی می‌شود. در صورت تأییر پزشک متخصص، می‌توان سم‌زدایی سریع را شروع کرد؛ اما باز هم می‌گوییم که روش تدریجی بسیار بهتر و مؤثرتر است.

نشانه های ترک قرص متادون

فردی که دچار اعتیاد قرص متادون شده است، پس از ترک آن، علایم و نشانه‌هایی خواهد داشت که عبارت‌اند از:

  • گیجی
  • یبوست
  • سرگیجه
  • حالت تهوع
  • درد عضلانی
  • تعریق شدید
  • مشکلات خواب
  • مشکل در تنفس

در برخی شرایط علائم ترک اعتیاد قرص متادون ممکن است به‌حدی شدید باشد که فرد نشانه‌های زیر را تجربه کند:

  • افسردگی
  • بی‌خوابی
  • آبریزش بینی
  • لرز و گرگرفتگی
  • بی‌قراری و اضطراب
  • درد عضلانی یا درد مفاصل
  • تمایل شدید به مصرف متادون

سخن پایانی

در این مقاله سعی کردیم علائم و روش‌های ترک اعتیاد قرص متادون را برایتان شرح دهیم. امیدواریم این مطلب برایتان مفید بوده باشد. همان‌طور که گفتیم بهتر است برای ترک اعتیاد متادون بدون درد و اصولی به یک کلینیک معتبر مراجعه شود. همچنین در مورد ترک قرص متادون در خانه صحبت کردیم که این روش هم بهتر است تحت نظارت دکتر متخصص ترک اعتیاد و دکتر روانشناسی عمومی انجام شود. امیدواریم در این مقاله به تمامی سوالات شما پاسخ داده باشیم.

 

عوارض مصرف متادون در بارداری و شیردهی

مصرف متادون در زمان بارداری و شیردهی می تواند خطرات جبران ناپذیری برای مادر و جنین به همراه داشته باشد که در مقاله عوارض مصرف متادون و مواد مخدر در بارداری به بررسی کامل آن پرداخته ایم اما برخی از متداول ترین عوارض مصرف متادون در زمان بارداری و شیردهی برای جنین عبارتند از:
 اختلالات رفتاری و شناختی
 تومورهای شکمی
 عفونت ادراری
 کاهش وزن
 تشنج
 زردی

 

 

مراقبت های بعد از ترک متادون

از آنجایی که متادون بسیار اعتیاد آور می باشد، بعد از ترک و سم زدایی ممکن است، بیماران حالات مختلفی همچون افسردگی را تجربه می کنند به همین جهت مراقبت های بعد از ترک از اهمیت ویژه ای برخوردار است. در ادامه به بررسی چند مورد از این عوارض و روش درمان آنها می پردازیم:

 افسردگی بعد از ترک متادون
متادون تاثیرات مخربی بر عملکرد سیستم عصبی وارد می کند و این تاثیرات زمینه ساز بروز افسردگی در بیماران خواهد شد. این اختلال ممکن است با ضعف، سرگیجه و تاری دید به همراه باشد در این شرایط تنها استفاده از خدمات مشاوره ای به بیماران کمک خواهد کرد در همین خصوص ترک متادون در مرکز ترک vip تحت نظر روانپزشکان و روانشناسان انجام میگیرد و جلسات مشاوره بعد از ترک و ترخیص نیز ادامه پیدا می کند.

 افزایش وزن بعد از ترک
افزایش وزن یکی دیگر از شایع ترین عوارض ترک متادون است که برای مقابله با این موضوع، نوشیدن مایعات و آب فراوان را فراموش نکنید، ضمن اینکه نوشیدن مایعات کافئین دار را پیشنهاد نمی کنیم، همچنین خوردن سبزیجات تازه و پروتئین کمک بسیاری به کنترل وزن بیماران بعد از ترک خواهد کرد.

 کاهش وسوسه
وسوسه یکی از اصلی ترین عوامل برگشت افراد به مصرف مجدد موادمخدر واعتیاد است. تفریحات سالم، بازی های گروهی و مطالعه از بهترین روش های مقابله با وسوسه می باشند. همچنین فراموش نکنید که انجام تمرینات ورزش به صورت منظم به این افراد کمک بسزایی خواهد کرد.

 

 

 

 

 

منبع: پذیرش 24

  آکسون

درباره‌ی Nezare

همچنین ببینید

بهترین پزشک ترک اعتیاد

بهترین پزشک ترک اعتیاد   بهترین پزشک ترک اعتیاد متخصص ترک اعتیاد ، بهترین دکتر فوق …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *