نحوه ترک حشیش و عوارض مصرف آن

اعتیاد یک مشکل بسیار جدی است که متاسفانه گریبان بسیاری از خانواده‌ها و جوانان را می‌گیرد. اعتیاد به مواد مخدر امروزه بسیار شایع شده است و بسیاری از افراد انواعی از این مواد از قبیل تریاک، شیشه، هروئین و مواد مخدر دیگر را مصرف می‌کنند. یکی از آن‌ها نیز حشیش است.

حشیش (به انگلیسی Hash یا Hashish) را با نام‌های دیگری مانند ماریجوانا، گرس، علف، بنگ و شاهدانه هم می‌شناسند. حشیش را از گیاه شاهدانه درست می‌کنند، این ماده در طیف‌های مختلف رنگ قهوه‌ای وجود دارد و بسیار نرم و حالت‌پذیر است.

حشیش را به روش‌های مختلفی مانند استنشاق، ریختن در غذا، کشیدن در قلیان یا پیپ و شبیه به تریاک، مصرف می‌کنند. عوارض مصرف حشیش تقریبا با ماریجوانا یکسان است.

این ماده مخدر بر سلامت روان فرد مصرف‌کننده تاثیر می‌گذارد و او بعد از مصرف آن، احساس شادی و آرامش بیشتری می‌کند. البته این احساس‌ها کاملا دروغین و موقتی هستند و به‌مرور زمان عوارض مصرف این ماده خودش را نشان می‌دهد.

اما ترک حشیش نیاز به رعایت اصول خاصی دارد، زیرا جزو ماده‌های مخدر قوی به‌حساب می‌آید. به‌همین علت مصرف‌کنندگان آن بهتر است به جای ترک حشیش در خانه از دکتر روانپزشک ترک اعتیاد کمک بگیرند تا بتوانند روند بهبودی خود را سرعت بخشند.

بهترین پزشک ترک اعتیاد می‌تواند با گرفتن تست حشیش از فرد، اعتیاد او را به مصرف این ماده مخدر نشان دهد. گرچه این تست صددرصد درست نیست، چراکه امکان دارد به‌دلیل مصرف داروهای دیگر جواب نهایی کاملا صحت نداشته باشد. با این مقدمه در این مطلب تصمیم گرفتیم  بهترین راه‌های ترک حشیش و عوارض آن را توضیح دهیم. پس تا انتها همراه ما باشید.

فواید ترک حشیش

از جمله فواید ترک حشیش می‌توان به بهبود حواس بینایی، شنوایی و لامسه، حفظ تعادل و انجام صحیح فعالیت‌های حرکتی، بهبود مشکلات خواب، بهبود مشکلات جنسی، جلوگیری از بروز اختلال در حافظه و درک اشاره کرد. اما همان‌طور که در بالا گفتیم، ترک حشیش را نباید خودسرانه انجام دهید و باید دوره ترک آن را حتما طی کنید.

ترک حشیش چه عوارضی دارد؟

از آن‌جایی که این ماده وابستگی روانی در افراد ایجاد می‌کند، خوشبختانه افراد زیادی از عوارض ترک حشیش و گل ترس دارند و سراغ آن نمی‌روند. با این‌حال عوارض ترک این ماده مخدر سلامت روان را به‌شدت تحت‌تاثیر قرار می‌دهد و مانند ترک اعتیاد به تریاک درد و دوره خماری را ندارد.

 

اگر برای ترک حشیش بدون کمک و مشورت با دکتر ترک اعتیاد اقدام کنید، شاهد عوارض آن خواهید بود. از جمله:

  • اختلال در خواب
  • اختلال در اشتها
  • حالت تهوع
  • بی‌قراری و اضطراب
  • عصبانیت و پرخاشگری‌های شدید بدون علت
  • افسردگی

بهترین روش ترک حشیش

ترک حشیش به روش‌های مختلفی امکان‌پذیر است. اما افراد مصرف‌کننده آن در به‌اشتراک گذاشتن تجربیات خود همگی به یک روش درمانی مشخص اشاره کرده‌اند که شرکت در جلسات درمانی ترک اعتیاد است. چون اعتیاد به حشیش در واقع وابستگی روانی ایجاد می‎کند و گروه‌درمانی روحیه افراد را تغییر می‌دهد.

البته افراد هنگام طی شدن روند درمان عوارض جسمانی را نیز تجربه می‌کنند اما شدت علائم روانی ترک بیشتر فرد را آزار می‌دهد.

ترک حشیش
ترک حشیش

ترک حشیش با دارو

بیشتر افراد این تصور را دارند که ترک حشیش با متادون یا قرص ب۲ امکان‌پذیر است. به‌همین علت بدون مشورت با یک دکتر روانشناس اعتیاد، مصرف آن‌ها را شروع می‌کنند. اما خود قرص متادون هم اعتیاد ایجاد می‌کند و روانپزشکان قرص برای ترک حشیش تجویز نمی‌کنند، چرا‌که چیزی تحت عنوان داروی ترک حشیش وجود ندارد.

تنها برخی از پزشک‌ها برای کنترل و کاهش علائم ترک حشیش برای مصرف‌کننده داروهای ضد اضطراب و افسردگی را تجویز می‌کنند. در نهایت باز هم تاکید می‌کنیم برای ترک حشیش با قرص و مصرف هر نوع دارویی، ابتدا با یک دکتر مطالعات اعتیاد مشورت داشته باشید.

ترک حشیش با داروی گیاهی
ترک حشیش با داروی گیاهی

شاید بپرسید ترک حشیش با داروی گیاهی امکان‌پذیر است یا نه. در پاسخ باید بگوییم هیچ داروی گیاهی معتبر و قانونی وجود ندارد که مورد تایید وزارت بهداشت باشد. از طرفی با توجه به این‌که هیچ سازمان خاصی روی تولید داروهای گیاهی مخصوص ترک حشیش نظارت نمی‌کند، در بیشتر موارد در ساختار این داروها تنها از ترامادول یا متادون استفاده می‌کنند.

در کنار استفاده از این ترکیب‌های شیمیایی، تنها از مواد گیاهی برای رنگ و بو دادن به دارو و گمراه کردن مصرف‌کنندگان استفاده می‌کنند. اما باید دقت کنید ترکیب مواد شیمیایی ترامادول و متادون و مواد گیاهی عوارض بسیار بدی دارد و چون مواد تشکیل‌دهنده این داروهای گیاهی دقیقا مشخص نیست، درمان عوارض ناشی از آن نیز بسیار سخت خواهد بود.

 

ترک اعتیاد حشیش در خانه

بدون تردید چون محیط خانه در مقایسه با مراکز ترک اعتیاد حس امنیت بیشتری را به مصرف‌کنندگان القا می‌کند، بسیاری از آن‌ها تصمیم به ترک حشیش در منزل خود می‌گیرند.

اما افراد عادی از نحوه صحیح ترک حشیش در خانه اطلاعات کافی ندارند و در صورت بروز مشکل نمی‌توانند در لحظه از خدمات درمانی لازم استفاده کنند. پس آن‌ها بهتر است روند ترک را در مراکز مربوطه و زیر نظر یک دکتر روانشناس اعتیاد، طی کنند.

البته در صورتی که برای ترک حشیش با یک دکتر بهداشت روان یا روانپزشک در ارتباط باشید و روند درمان را کاملا اصولی زیر نظر او طی کنید، در خانه نیز ترک اعتیاد به این ماده امکان‌پذیر است.

ترک حشیش چقدر طول میکشد؟

معمولا تمام مراجعه‌کنندگان از دکتر مطالعات اعتیاد می‌پرسند که ترک حشیش چند روز طول میکشد؟ یا دوره ترک حشیش چند روز است؟ در جواب باید گفت سم‌زدایی بدن و خارج شدن اثرات مصرف این ماده به عوامل مختلفی بستگی دارد، به‌همین دلیل ابتدا پزشک باید معاینه‌های لازم را انجام دهد.

اما برای سم‌زدایی کامل بدن از ماده اصلی حشیش یعنی THC تقریبا ۱۰ الی ۶۰ روز زمان لازم دارید. بعد از طی شدن روند درمان، باید جلسات را با دکتر روانشناس آنلاین یا دکتر روانشناسی حضوری ادامه دهید تا دیگر هیچ موقع برای مصرف مواد مخدر وسوسه نشوید.

ترک حشیش
ترک حشیش

برای ترک حشیش چه بخوریم؟

افرادی که به استفاده از حشیش اعتیاد پیدا کرده‌اند، روزبه‌روز توان و قوای بدنی خود را از دست می‌دهند. در نتیجه آن‌ها در دوره ترک این ماده مخدر باید یک برنامه غذایی کامل داشته باشند.

یک دکتر روانشناس اعتیاد، برنامه جامعی را سرشار از انواع پروتئین‌ها، کربوهیدارت، ویتامین و دیگر مواد مغذی برای فرد معتاد به حشیش در نظر می‌گیرد تا بدن او قوای از دست رفته خود را مجددا به‌دست آورد.

برای ترک حشیش چه باید کرد؟

اگر تصمیم به ترک این ماده مخدر گرفتید، باید به یک دکتر ترک اعتیاد مراجعه کنید و او براساس وضعیت و روحیه شما، بهترین راهکار ممکن را پیشنهاد دهد.

در مورد مراحل ترک حشیش نیز باید توضیح دهیم که اولین مرحله در ترک حشیش به سم‌زدایی بدن مربوط است که معمولا با گذشت مدت زمان حداکثر ۱۰ هفته‌ای سم‌زدایی بدن به‌طور کامل انجام می‌گیرد. در این مدت زمان عوارض جسمی خود را نشان می‌دهند اما زودگذر هستند و رفته‌رفته کمتر می‌شوند.

معمولا در دو هفته اول بیشترین علائم جسمانی در مصرف‌کنندگان بروز پیدا می‌کند که با حفظ انگیزه و تقویت روحیه می‌توانند این مرحله را با موفقیت طی کنند. از جمله علائم جسمانی که در بیشتر آن‌ها مشهود است می‌توان سردرد، عرق سرد، تغییر در اشتها، تب و لرز و درد شکم را نام برد.

با تمام شدن علائم جسمانی نوبت به‌بروز علائم روانی در فرد معتاد به حشیش می‌رسد که این نشانه‌ها او را بیشتر اذیت می‌کنند. گاهی مراجعه‌کنندگان دوره عوارض جسمانی را به سلامت پشت سر می‌گذارند اما مشکلات روحی می‌تواند به حدی آزاردهنده باشد که دوباره آن‌ها به سمت مصرف مجدد حشیش کشانده شوند.

در مرحله آخر که تقریبا سه هفته زمان می‌برد، شخص یک هویت دروغین را برای خود در نظر می‌گیرد و بعد از گذشت مدت زمان آن، به زندگی خود، اما این مرتبه با یک بدن سالم، مجددا سلام می‌کند.

سخن نهایی

در نهایت فراموش نکنید هر چه روند مصرف حشیش یا هر ماده مخدر دیگری بیشتر ادامه پیدا کند، عوارض جبران‌ناپذیر فراوانی را بر سلامت روان فرد می‌گذارد. از این‌رو بهتر است هر چه سریع‌تر برای درمان خود از طریق دکتر روانپزشکی یا دکتر ترک اعتیاد اقدام کنید.

 

 

 

منبع :
پذیرش 24

 

 

درباره‌ی Nezare

همچنین ببینید

10مورد از بهترین مراکز ترک اعتیاد خصوصی در تهران سال1402 :: مرکز ترک اعتیاد شبانه روزی با امکانات هتلینگ

لورم ایپسوم متن ساختگی با تولید سادگی نامفهوم از صنعت چاپ و با استفاده از طراحان گرافیک است. چاپگرها و متون بلکه روزنامه و مجله در ستون و سطرآنچنان که لازم است و برای شرایط فعلی تکنولوژی مورد نیاز

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *